Skal det altid være spansk cedertræ?

Der bliver primært brugt tre typer træ til indvendig beklædning af humidorer:

  • Spansk cedertræ (langt det mest populære)
  • Amerikansk (eller canadisk) rød cedertræ
  • Honduras mahogni

Spansk cedertræ tilbyder følgende fordele (botanisk betegnelse “cedrela odorata”):

  • Beskyttelse mod tobaksorme – ved hjælp af cedertræets specielle duftstofsegenskaber
  • Høj fugtighedsabsorbering – dette sikrer et stabilt klima inden i humidoren og at skimmel forebygges
  • Hjælper cigarmodningsprocessen
  • Gavnlig effekt på smagen af cigarerne

Spansk cedertræ kommer ikke fra Spanien, som man ellers skulle tro, men er som regel importeret fra Brazillien og andre syd- og centralamerikanske lande. I enkeltstående tilfælde dannes der harpiks på ydersiden af træet (Se også humidoren bløder/harpiks). Risikoen for harpiksdannelse kan nedsættes betydeligt ved på forhånd at tørre træet grundigt.

Amerikansk rød cedertræ er ikke så godt som spansk cedertræ i forhold til fugtabsorbering og det har en mere intens aroma. Nogle humidorproducenter bruger amerikansk cedertræ fordi det er billigere og der ingen fare er for harpiksdannelse. Specielt når man lagrer cigarer i lange perioder, vil cigarerne tage en stærk træagtig smag, som generelt ikke er ønskværdigt.

Honduras mahogni har en fugtighedsabsorbering på samme niveau som spansk cedertræ og har samtidig en mindre intens aroma. Desværre betyder det, at forebyggelsen af orme og aromaens betydning for cigarsmagen ikke er så god som egenskaberne i spansk cedertræ.

Fineren i det invendige træ bør ikke være forarbejdet.

For langtidsopbevaring af cigarer bør man foretrække de humidorer, som er beklædt med spansk cedertræ.

Alle adorini humidorer er udelukkende lavet med indvendig beklædning af spansk cedertræ.

fortsæt til ”finer eller massivt træ”

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 4.1/5 (26)
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Twitter

*