Første trin: Kalibrering af hygrometret

Efter køb af en humidor er det nødvendigt at følge nogle enkle forberedelsestrin før ibrugtagning. Ellers vil den tørre cedertræbeklædning absorbere fugten fra cigarerne. Adorini luksushumidor indeholder det korrekte adorini hårhygrometer og adorin luksusluftfuger baseret på akrylpolymer.

Bemærk venligst, at kalibreringen ikke er nødvendig, hvis man har købt et adorin hårhygrometer, som bliver sendt med adorini luksushumidorer. Adorini hårhygrometer kommer kalibreret på forhånd og rekalibrering er muligvis nødvendigt hvis det har fået en hård behandling under transporten.

Der er to metoder til at kalibrere et analogt hygrometer:

  • Den anbefalede og mest præcise metode til kalibrering er at placeere hygrometret sammen med en saltopløsning i en lille plastikboks. Man skal tage en kop eller ske med salt og komme et par dråber vand i. Saltet bør ikke opløses, men bare være fugtigt. Derefter placeeres hygrometret og saltet i en tæt plastikboks og så venter man. Efter omkring 8 timer vil luftfugtigheden i boksen have nået 75%. Man justerer derefter hygrometret med en skruetrækker bagpå så den indikerer 75% luftfugtighed.
  • Alternativt kan man fjerne hygrometret fra humidoren og vikle et meget omhyggeligt vådt klæde om hygrometret og vente omkring en time – og derefter justere hygrometret bagpå med en skruetrækker til 96% fugtighed.

fortsæt til ”Andet trin: Påfyldning af luftfugteren”