Frisk lufttilførsel

En fyld humidor bør blive gennemluftet mindst en gang hver anden uge for at få frisk lufttilførsel (Se hermetisk segl).

fortsæt til ”Optimal temperatur”

Optimal temperatur for cigaropbevaring

En temperatur på64-70°F (18-21°C) er anset som ideel. Ved lavere temperaturer, under 54°F (12°C), vil den ønskede modningsprocess blive hindret. Derfor er kolde vinkældre kun egnet til cigaropbevaring i begrænset omfang. Høje temperaturer er endnu værre. Temperaturer over 75°F (24°C) kan forårsage ormeinfektion eller cigarrådning. Derfor bør humidorer aldrig udsættes for direkte sollys.

fortsæt til ”maksimal periode for obevaring af cigarer”

Maksimal periode for opbevaring af cigarer

Cigarer kan generelt opbevares inde i en humidor i en ubegrænset periode, så længe en konstant relativ luftfugtighed holdes på 65-75% og man sikrer en jævnlig frisk lufttilførsel. Højkvalitetscigarer udvikler en speciel smag efter mange års lagring. Specielt i Storbrittannien er der en lang tradition for lagring af cigarer for at optimere tobakssmagen.

fortsæt til ”modner cigarer over tid?”

Modner cigarer over tid?

Før kvalitetscigarer sendes til tobaksforretninger bør de modnes i omkring seks måneder på fabrikkerne eller i distributørernes ventilerede rum. På grund af større efterspørgsel på cigarer, er denne modningsperiode ikke altid blevet fulgt de sidste år. Derfor er det tilrådeligt at opbevare købte cigarer i omkring 3-6 måneder i humidoren. I løbet af modningsprocessen udvikler cigarer en blødere og mere afbalanceret smag.

Nogle luksuscigare udvikler en usædvanlig fin smag efter flere års lagring. I sidste ende er modningsperioden af cigarer et spørgsmål om personlig præferencer. Man bør sammenligne ændringerne i smagen på de foretrukte mærker med forskellige lagringstider for at bestemme den perfekte lagringstid.

fortsæt til ”cigar ægteskab”

Cigar ”ægteskab”

Cigarer absorbere aromaer fra deres omkringliggende klima. De absorberer ikke bare aromaen fra humidorens indvendige træbeklædning, men også fra andre cigarer i samme humidor. Afstandsstykker bruges i humidorer for at minimere disse aromatiske ændringer. Men, for at forhindre andre smagsoverførsler, er det nødvendigt at opbevare cigarer i forskellige humidorer eller i skabshumidorer, hvor cigarer kan opbevares i deres originale æsker.

Nogle kender kan dog godt lide at blande smagene af deres favoritcigarer og opbevarer derfor forskellige mærker i samme humidor i flere måneder med vilje. Generelt bør man dog opbevare cigarer af forskellige styrker (specielt hvis de kommer fra forskellige lande) særskilt.

Den ikke særlig æstetiske opbevaring af cigarer i deres cellofan eller alternativt i deres originale æsker i større kabinethumidorer kan også forhindre denne aromatiske sammensmeltning. Det innovative delingssystem i adorini luksushumidorserien tillader en effektiv separation af flere forskellige typer cigarer og på samme tid en effektiv brug af opbevaringspladsen inde i humidoren.

fortsæt til “Skal cigarer roteres jævnligt i humidoren?”

Skal cigarer roteres jævnligt i humidoren?

Ujævn fugtighedsniveauer i en humidor er et normalt problem. Specielt i humidorer, der er fyldt næsten til maksimum og i store humidorer med bakker, vil luftfugtigheden være højere i forhold til fugtningssystemet. Derfor bør man rotere cigarer, der opbevares i lange perioder, hver 1-3 måned.

Adorini luksushumidorserien er designet med speciel opmærksomhed på maksimal luftcirkulation inde i humidoren for at sikre en jævn lagringsegenskab. Innovative funtionaliteter såsom de unikke ventilationshakker i bunden og siderne af humidoren, samt det specielle bakkedesign med ekstra ventilationsåbninger gør, at der sikres en rigtig luftcirkulationer inde i humidoren og konstante cigaregenskaber bibeholdes uden at man behøver at rotere dem.

fortsæt til “skal man fjerne cellofanen?”

Skal cellofanen omkring cigaren fjernes før den lægges i humidoren?

Cellofanen beskytter cigarer mod at miste for meget fugtighed under transport. Inde i humidoren modarbejder plastikken dog opbevaringen ved optimal fugtighed. Hvis cigarer placeres i humidoren med cellofanen på, bør cellofanen åbnes i enderne for at sikre luftgennemstrømning. Om du ønsker at fjerne cellofanen er et spørgsmål om smag. På den ene side hjælpe fjernelse af cellofanen på den ønskede modningsprocess og er at foretrække æstetisk. På den anden side vil det at beholde cellofanen på, forebygge, at aromaer fra forskellige cigarer bliver blandet. Hvis der ikke er nogle opdelingsmuligheder i humidoren og man ikke ønsker en overførsel af aromaer mellem cigarerne, kan man i stedet lade cigarerne beholde cellofanen på.

Luksuscigarer er ofte leveret i spansk cedertræpakning. Dette er i sidste ende også et spørgsmål om personlig præference om man vil lade den blive på, hvilket gør cederaromaen mere intens, eller om man vil fjerne det før man kommer cigarerne i humidoren.

fortsæt til ”problemer & løsninger: “skimmel”