Svampe- eller akrylpolymerfugter

Indtil for nyligt havde alle luftfugtere den samme simple mekanisme. De var alle udstyret med et plastik- eller metalhylster, der indeholdt en svamp som luftfugter. Den mest kendte producent af disse luftfugtere var den franske virksomhed Credo. Derfor blev udtrykket Credo tit brugt som et synonym for svampebaserede luftfugtere. Eftersom det ikke er specielt svært at producere disse, blev de snart kopieret af andre producenter i sydøstasien, som tilbød luftfugtere til en brøkdel af prisen af Credos – og med en sammenlignlig funktionalitet. Ved brug af svampebaserede luftfugtere, anbefales brugen af propylenglycol opløsning, hvilket forbedrer karakteristikaene af svampefugtere.

Gennem de sidste par år er producenter begyndt at eksperimentere med alternative befugtningssystemer. Desværre, i nogle tilfælde, på bekostning af forbrugeren, fordi selv kendte luftfugtighedsproducenter tilbud ufærdige systemer, som ikke holdte i længden. I sidste ende er det kun luftfugtere basweret på polymerakryl der er blevet generelt anvendt iblandt humidormærker som et alternativ til de stadig mest brugte svampe-baserede fugtere. Hvis det korrekte polymer er brugt, har det en stor positiv virkning ved at være istand til at stabilisere den relative fugtighed på et niveau omkring 70-72%. Desværre er det ikke altid garanteret, at den korrekte polymer er brugt inde i polymerakrylfugterne.
Det højteknologiske akrylpolymer inde i luftfugterelementet kan absorbere meget væske. Det må kun påfyldes med destilleret vand. Man bør bemærke, at fugtighedsniveauet inde i en ny humidor først stabiliseres efter et par dages tid i akrylpolymerfugtere.

Alt i alt er akrylpolymerfugtere meget anbefalelsesværdige eftersom de sikrer et mere stabilt fugtighedsniveau og kræver mindre arbejde med eftersyn og vedligeholdelse af brugeren. Derudover er faren ved bakterieinfektion mindre i polymerfugtere end i svampe-baserede luftfugtere, selvom faren ikke helt kan elimineres, selvom nogle påstår dette. For at mindske faren for bakteriel infektion, skal hver luftfuger (svampe- eller polymerbaseret) udskiftes efter omkring to år!

Adorini tilbyder med “adorini luksusluftfugter” en af verdens ledende passive fugtningssystemer baseret på højteknologisk akrylpolymerfleece. Det selvjusterende effekt af akrylpolymerfleecen komplimenteres med muligheden for at finjustere den udgående fugtighed via justerbare åbninger i fugtningsboksen.

Totalt tilbyder det simple svampe-baserede fugtningssytem nok luftfugtning hvis den førnævnte propylenglycolopløsning er tilført jævnligt (Se propylenglycol væske). Fugtere baseret på akrylpolymer har en bedre kapacitet til at vedligeholde en konstant fugtighed. Brugen af akrylpolymer minimerer også faren for bakteriel infektion og over længere perioder vil omkostningen ved at anskaffe sig polymer-baserede fugtere opvejes af ikke at skulle købe specielle propylenglycole opløsninger.

Nutildags kan elektroniske mikroprocessor-kontrollerede fugtere såsom adorini cigar heaven købes for meget rimelige priser og er bestemt den bedste og mest nemme løsning.

fortsæt til ”fugtningsvæsker”