Hemmeligheden ved den korrekte væske eller den magiske effekt af propylenglycol

Bemærk venligst at akrylpolymerfugtere såsom adorini luksusluftfugter kun kan fyldes med destilleret vand. Derfor er de følgende forklaringer kun påtænkt traditionelle svampe-baserede Luftfugter.

De følgende to væsker bør bruges til at fylde svampe-baserede luftfugtere:

  • Destilleret vand (tilgængeligt i supermarkeder, reservedelsforhandlere, apoteker, mm.)
  • Specielopløsning bestående af 50% propylenglycol og 50% destilleret vand

Propylenglycol er en farveløs og uskadelig væske, som har to ekstremt gode karakteristika til brug i humidorer. Først og fremmest bliver udviklingen af skimmel og bakterier forhindret. Derudover lægger propylenglycolen en hinde på fugteren, som absorberer fugt på niveauer over 70% og som afgiver fugt på niveauer under 70%. på denne måde, selvjusterer luftfugteren og vil automatisk stabilisere fugtighedsgraden til det optimale af cirka 70%. Det tager muligvis et par dage i begyndelsen indtil propylenglycolet lægger hinden og det optimale niveau er nået.

Propylenglycol er også kendt som 1.2 Propanediol. Det bør dog aldrig forveksles med ethylenglycol! Renheden af propylenglycol bør være godkendt af medicin- og fødevarestandarder.

Destilleret vand har en fordel frem for normalt vand fra handen, idet det beskytter fugteren mod kalk og skimmel. Normalt vand fra hanen indeholder mineraler, som kan stoppe porerne på fugtningssvampen. Derudover indeholder normalt vand klorin og bakterier, som kan påvirke aromaen inde i humidoren og måske føre til skimmel.

fortsæt til ”påfyldning – hvor ofte”