Kvalitetskriterier for humidorer

For nyligt er prisen på almindelige humidorer blevet sænket kraftigt. Mange købere er forvirrede over de store prisforskelle, som findes på markedet – specielt når humidormodeller ofte ser ud til at være ens.

Først og fremmest, hvilke funktionelle egenskaber skal en humidor da opfylde? Basalt set, en humidor skal kunne fastholde en konstant luftfugtighed på omkring 70% og skal fastholde et konstant niveau indenfor de forskellige dele af humidorinteriøret.

Denne basale funktionalitet af humidoren er bestemt af følgende kriterier:

  • Brug af tilstrækkelig og effektivt fugtningssystem. Aktive elektroniske fugtningssystemer såsom adorini cigar heaven er den bedste mulighed her. Blandt de passive fugtere, er polymerbaserede fugtere at foretrække fremfor svampebaserede modeller.
  • Indvendig beklædning med spansk cedertræ som absorberer fugtighed godt og sikrer et konstant indeklima. Foruden at bruge den rigtige type spansk cedertræ, så er tykkelsen af det spanske cedertræ kritisk. Normal spansk cedertræsbeklædning er kun 1-2mm og udnytter ikke fuldt ud de fordele, der er ved træeet.
  • Luftcirkulation inde i humidoren. Konstruktionen af interiøret og designet af elementerne i humidoren skal tillade fri luftcirkulation til alle indvendige områder. Utilstrækkelig luftcirkulation er en svaghed i mange humidorer i alle prisklasser.

Derudover bliver kvaliteten af en humidor også bestemt af følgende:

  • Hængsler skal være holdbare og sikre en gnidningsfri åbning i mange år. På kvalitetshumidorer bruges kun kvadranthængsler.
  • Brug af et præcist hygrometer. Hygrometre baseret på en hårmekanisme er at foretrække fremfor dem, der er baseret på metalfjedermekanismer.
  • Hårdheden af trærammen på humidoren. En stærk humidorramme forbedrer isolationen i humidoren og gør det til en vigtig faktor i højkvalitetskonstruktioner.
  • Lakkvalitet.

I udviklingen af adorini luksushumidorer, er de bedste løsninger søgt baseret på førnævnte kriterier. Kombinering af de mest sofistikerede komponenter, højkvalitetsmaterialer og innovativ konstruktion gør, at adorini luksusserien sætter kvalitetsstandarden i konstruktion af humidorer og beviser, at humidorer af høj kvalitet ikke nødvendigvis behøver at koste en formue.

fortsæt til ”luftfugtere: optimalt luftfugtighesniveau”