Analog eller digital

Humidorer bliver generelt tilbudt med analoge hygromtre.
Der skelnes mellem tre systemer af analoge hygrometre:

  • Analoge hygrometre med metalfjeder:
    Hygrometre med metalfjeder er brugt i hovedparten af alle humidorer. Disse hygrometre er ikke så dyre, men har kun begrænset præcision.
  • Analog hygrometre med naturligt hår:
    Hygrometre med naturligt hår er mere præcise. Desværre kræver det også stor vedligeholdelse at fastholde præcisionen i disse hygrometre. Derfor anses de generelt ikke for at være de bedste at bruge i humidorer.
  • Analoge hygrometre med syntetisk hår:
    Hygrometre med syntetiske hår er cirka ligeså præcise som hygromtre med naturlige hår. De behøver dog ingen vedligeholdelse fra brugerens side og er derfor anset som de bedste at bruge i humidorer.

Adorini hårhygrometre måler fugtighed baseret på højkvalitets syntetisk hår. De bliver produceret eksklusivt for adorini af en kendt tysk producent i en speciel ”cigarversion”, som er optimeret for høje niveauer af fugtighed i humidorer. Hygrometre når den højeste præcision indenfor et begrænset interval er fugtighed. Normale hygrometre er derfor sat til at fastsætte præcision i et meget lavere interval af fugtighed omkring 30% til 60%. For den normale fugtighed for cigaropbevaring over 65%, giver disse normale analoge og digitale hygrometre derfor en dårligere præcision.

The adorini hårhygrometre bliver afsendt kalibrerede, så der generelt ikke er brug for kalibrering før ibrugtagning.

Alternativt kan humidoren være udstyrret med et digitalt hygrometer. Digitale hygrometre tillader nemmere læsning og skal ikke kalibreres. Bemærk venligst også, at digitale hygrometre behøver noget tid til at vænne sig til ændringer i fugtighed og ikke vil vise ændringer med det samme. Digitale hygrometre er ikke nødvendigvis mere præcise end analoge hygrometre. Adorini digitalhygrometeret er et af de få digitale hygrometre på markedet, som er optimeret for bedste præcision for fugtighedsniveauer over 65%.

fortsæt til ”at måle præcision”